Obchod Světspánku.cz je prodejním portálem společnosti Lucatec group s.r.o., která se zabývá výrobou dřevěných postelí a dalšího vybavení do ložnice. Předchozí e-shop již nestačil jejich tempu, a proto bylo zapotřebí vytvořit nové řešení, které bude splňovat jejich požadavky na konfiguraci produktů a propojení s účetními systémy.

Hlavním problémem starého e-shopu bylo rozdělení obsahové a produktové části webu, každé na jiné doméně. To mělo za následek duplicitu obsahu a špatné výsledky u vyhledávačů. Prioritou tedy bylo spojit informace, produkty i grafickou podobu do jednoho projektu.

Sloučení obsahu

Abychom propojili obsah z webu s produkty z e-shopu, vytvořili jsme architekturu, která vhodně doplňuje informace ke kategoriím, prodejnám a produktům tam, kde by je zákazník očekával. Například v rozšířeném informačním bloku v každé kategorii.

Důraz jsme kladli také na lepší propagaci prodejen. Protože většina zákazníků si postel před koupí raději vyzkouší, přidali jsme v detailu produktu odkaz na prodejny, kde je produkt vystaven.

Nový grafický návrh projektu využívá stávajícího logotypu, barev a základních funkčních prvků. Vše jsme lehce zmodernizovali a postavili nové uživatelské rozhraní potřebné pro komplexnější obsah e-shopu.

Postele na míru

Svět spánku prodává postele vlastní výroby. Mohou tak produkty přizpůsobit individuálním potřebám zákazníků. Z toho důvodu jsme vytvořili pokročilou interaktivní filtraci a konfigurátor produktů. Tak aby si zákazník mohl přesně vybrat materiál, barvu nebo prodloužení podle svých představ. Navíc jsme navrhli možnost nákupu kompletů, kde si uživatel může kromě konfigurace postele vybrat i matraci a rošt, a to vše koupit jako jeden produkt.

Marketing

Nový e-shop neprodává lépe jen kvůli designu a funkcím, důležitá je i práce s publikem. Analyzovali jsme data z předchozího e-shopu a zjistili tak cílové skupiny, ideální marketingové kanály a kampaně. Připravili jsme komplexní marketingovou strategii, která pomůže zvýšit obraty a vrátit tak investici do nového e-shopu.

Poměrně velkou část klientely Světa spánku tvoří velkoobchodní partneři. Proto byl připraven B2B blok se základními informace a možností registrace. Po přihlášení se velkoobchodním partnerům zobrazují například vlastní ceny a množstevní slevy.

Neusínáme na vavřínech

E-shop nyní umožňuje naplno využít potenciál Světa spánku. Je to však běh na dlouhou trať a neustále je co zlepšovat. Těšíme se na další spolupráci a přejeme Světu spánku, aby se návštěvnící cítili na novém webu pohodlně jako v peřince.

Petr Kulich

Author Petr Kulich

More posts by Petr Kulich